Министър Горанов и кметът Николов откриха дигитален кабинет и спортен салон в Търговската гимназия

Министърът на финансите Владислав Горанов и кметът Димитър Николов откриха новия физкултурен салон, дигиталния кабинет и реконструираните помещения на Търговската гимназия в Бургас. 
„Днес учениците на Професионална Търговска гимназия сбъдват една своя мечта, а именно да притежават многофункционална спортна зала, която да умножи досега постигнатите резултати в спорта“ – сподели директорът на гимназията Павел Чепов. В залата могат да се упражняват множество спортове, като волейбол, баскетбол, футбол, тенис на корт и бадминтон. „Тук ще бъдат проведени срещи и състезания на регионално ниво, защото базата е една от най-добрите в града“, добави Чепов.
Реконструкцията на образователната и спортна инфраструктура на елитната бургаска гимназия бе реализирана по проекта на Община Бургас „Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
„След като директора на гимназията подготви един наистина много добър и качествен проект, който внесохме в оперативната програма, нямаше как ние като местна власт да не съдействаме и да не подкрепим всичките тези успехи“- разясни кметът Димитър Николов. Той добави, че в този проект са вложени и средства за модернизиране на материалната образователна част. Изградени са виртуални счетоводна къща и склад, които ще помогнат за повишаването на образователния продукт. Според него новоизграденият физкултурен салон може да се използва, освен за нуждите на училището, за домакинства на различни спортни състезания на регионално и национално ниво.
„Инвестицията, която вие правите през годините, докато се обучавате в Търговската  гимназия, създава дълготраен материален актив, който ще можете да използвате цял живот и той няма да губи своята стойност“. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов на церемонията в Търговската гимназия. Той не скри одобрението си към новия дигитален кабинет „Счетоводна къща“, оборудван с  модерна мултимедийна и компютърна техника за провеждане на практически интерактивни занимания.
Фирма, специализирана в разработването и предлагането на иновативни счетоводни програмни продукти, е предоставила лицензиран счетоводен софтуер, чрез който учениците вече се обучават. Софтуерът е инсталиран в оборудвана зала „Счетоводна къща“. Именно там ученици от Търговската гимназия нагледно демонстрираха как се създава фирма и как тази фирма след това става едно предприятие, което си изгражда складова база.
„Стопанските науки, особено тези в стопанската отчетност, са в основата на всяко успешно бизнес начинание. И тези от вас, които още от ранна възраст придобиват умения да търсят причина и следствие, актив и пасив, приход и разход, баланс в живота си между спорта и интелектуалното развитие, те ще бъдат успешни не само като граждани, но и като служители, стопански ръководители. Нека обучението ви в Търговската гимназия да е първи етап от успешната ви кариера на мениджъри, финансови управленци. Бъдете здрави, успешни и винаги да ви излиза сметката“,  каза в заключение министър Горанов.

На откриването присъстваха още директорът на РУО Виолета Илиева и зам.-кметовете на Община Бургас Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев. Водосвет за новите придобивки на Търговската гимназия отслужи отец Стелиян.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!