Международна регата„Купа Несебър” 2019

Над 100 участници от 16 отбора от България и чужбина ще мерят сили с вятъра и с конкурентите си по време на Международната регата „Купа Несебър”, която ще се проведе в акваторията на Несебърския залив този уикенд. Участие в състезанието  ще вземат  клубове от България, Малта, Турция и Украйна. Общински морски клуб „Несебър 2000”, който заедно с Община Несебър е домакин на събитието,  участва с 18 състезатели.

Спортната надпревара  бе официално открита  днес пред крепостните стени на града. Кметът на Община Несебър Николай Димитров пожела на присъстващите светли великденски празници, а на състезателите да  представят достойно своите градове, клубове и държави. В своето кратко поздравително слово кметът подчерта, че спорта обединява и възпитава  отговорност, дисциплина и  воля за успех.

Приветствие към участниците отправи областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, които пожела на състезателите увереност в победата.

Откриването на „Купа Несебър“ уважиха председателят на ОбС – Несебър Румен Кулев и ст. комисар Калоян Калоянов – директор ОД МВР Бургас и общински съветници. 

След  гонките  в два от трите състезателни дни, на тържествена церемония в неделя ще бъдат излъчени победителите в отделните класове.  Регатата носи точки за националната ранг листа и е важна за сформиране на националните отбори за европейските и световни първенства за 2019г.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!