„Меден рудник“ посреща Никулден с голям празничен концерт

Жителите на най-многобройния бургаски комплекс „Меден рудник“ ще честват Никулден с голям празничен концерт. Неговото начало ще бъде в 11.00 часа, а на сцената до СУ „Петко Росен“ ще излязат обичаните музиканти от популярната група „Тоника Домини“ – Ева Найденова, Красимир и Виолета Гюлмезови. Те ще зарадват публиката с любими хитове като „Нощ над града“, „Лека нощ, усмивки“, „Здравей, как си, приятелю“, „Моя любов“, „Там край реката“, „Нека да е лято“ и много други.

Доброто настроение ще продължи с изпълненията на фолклорните състави „Чинките“, „Младост“ и „Медено котле“, а оркестър „Веселие“ с народните изпълнители Цветелина и Панайот Стойчеви ще накара всички присъстващи да се хванат на празничното хоро.

Още едно музикално събитие ще се проведе на 6-ти декември в к-с „Меден рудник“. В 12.00 часа в православния храм „Свети Николай Чудотворец“ ще започне тържествения концерт с църковни песнопения в изпълнение на смесен хор „Родна песен“, воден от именития бургаски хоров диригент Милена Добрева. В него ще прозвучат прочути произведения на композитори като Добри Христов, Сергей Локотков, Дмитрий Бортнянски и Сергей Рахманинов.

За да усетят напълно никулденската атмосфера, в 11.00 часа до СУ „Петко Росен“ ще започне раздаването на традиционния рибен курбан по стара рибарска рецепта, осигурен от Община Бургас за жителите на комплекса.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!