МВР засилва контрола в празничните дни, включват допълнителни екипи по пътищата

Неверни данни в над 3400 от подадените по великденските празници декларации са установени при проверени до момента над 55 000  декларации.  Съставени са повече от 19 000 акта за неспазване на мерките в ситуацията на извънредно положение.  Около 200 са образуваните досъдебни производства за декларирани неверни данни в декларациите. 14 628 акта са за неносене на маски. Това оповести но брифинг комисар Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ГДНП.

Продължават да бъдат строги мерките за вход и изход от областните градове и през предстоящите почивни дни, като гражданите няма да бъдат допускани да преминат през тях без основателна причина.

Във връзка с предстоящите празници служителите на „Пътна полиция“ ще бъдат ангажирани и с проверки на КПП-тата в София и в областните градове.

Допълнителни екипи ще контролират над водачите на МПС, ще бъде засилен контролът с технически средства за спазване на ограниченията за скоростта.

От днес до 13 май ще бъде засилен и контролът над водачите на дву- и триколесни превозни средства – операция на територията на цялата страна. 

През контролно-пропускателните пунктове ще може да се преминава само при неотложност – при отиване на работа, поради здравословни причини и завръщане на постоянен или настоящ адрес. За столицата мерките са по-строги и ще бъдат допускани граждани, които пътуват по работа.

Започват засилени проверки за скорост и употреба на алкохол и наркотични вещества. Акцията ще продължи и след празниците.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!