Махнаха нови чергарски биваци в Бургас

Община Бургас за пореден път премахна чергарски биваци на самонастанили се преселници в околностите на комплекс „Славейков“.

Този път те бяха два. Единият беше разположен на предпочитаното от тях място – успоредно на жп-линията, в района на бившата зеленчукова борса, а вторият – направен на по-закътано място – зад завод „Хемус“.

В акцията днес участваха инспектори от общинската дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ и полицейски служители от Второ РПУ.

Униформените служители провериха 17 души в двата бивака, които се оказаха с адресни регистрации в община Сливен. Те бяха върнати по родните им места, а нерегламентираните палатки и сметища – почистени.

Община Бургас ще продължи превантивно да посещава и да събаря изникващите на това място незаконни постройки. През последните години това се случва поне по веднъж на 2-3 месеца.

88dd25aa47901f1dd5e5996119dfa94bМястото в промишления район на „Славейков“ е предпочитано от чергарите. Техните подслони се намират буквално на метри от железопътната линия, където играят децата им. Така през 2009 г. двегодишно момиченце от бивак, изникнал до линиите на същата поляна, беше прегазено и убито от влак.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!