Математическата и Немската са отново най-предпочитаните гимназии

ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и НЕГ „Гьоте“ отново са най-предпочитаните училища за „каймака“ на бургаските бъдещи гимназисти. Двете гимназии и тази година водят класацията по най-висок бал за прием след VII клас. Те се подреждат в топ желанията на бургаските ученолюбиви деца, които се насочват към паралелките „математика“ и „немски, английски с биология и здравно образование“. В първата максималният резултат е 497.000, а минималният 438.250. Във втората – 466.500 е максимумът, а минимумът е 405.000.

Трябва да се отбележи, че максималният брой точки, които учениците могат да получат от двете матури, и оценките от дипломата е 500.

Трета в елитната класация се нарежда Търговската гимназия с паралелката „икономика и мениджмънт“. След нея, в топ 10 на най-престижните гимназии в Бургас,  са Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, заедно с английската.

По непотвърдени данни отлично са се справили  професионалните гимназии, известни в Бургас като Механото – ПГМЕЕ и Автото –  ПГ по транспорт. Първото училище пусна нова паралелка „Ремонт на летателни апарати“, а второто – „Електрически превозни средства“. От следващата учебна година учениците на Автото влизат и в обновена сграда с модерни лаборатории.

От класацията изостават някои училища, като Професионалната гимназия по дървообработване, СУ „Димчо Дебелянов“ и СУ „Йордан Йовков“.  Може би там трудно ще запълнят бройките си, но все пак има още класирания.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!