Масово четене в Бургас за Деня на книгата и авторското право

Световният ден на книгата и авторското право ще бъде отбелязан в Бургас с поредица от събития. Празникът ще бъде на фокус в книжарница „Хеликон” през целия ден.

От 11 до12 часа  ученици и преподаватели от Британския център, заедно с книжари ще четат творби на Шекспир и Сервантес в оригинал.

В 12 часа ще започне среща с Кристофър Бъкстън, който ще разкаже какво е да си писател и ще представи откъси от книгата си за деца „Седемте палавници и властната принцеса”.  Негови гости ще бъдат първокласници от ОУ „Княз Борис“ и тяхната учителка Мария Караиванова.

Традиционно под наслов „Бургас чете” в книжарницата ще четат откъси от свои любими книги артисти, политици, журналисти, творци и други популярни личности. Сред тях ще са кметът Димитър Николов, певицата Тони Димитрова, журналистът Веселин Максимов, юристката и писател Елка Стоянова. Четенето ще започне от 17 часа. Организаторите канят всеки, който желае, да се включи в четящия маратон.

Бургазлии,  пътуващи по линия 211 на 23 април, ще станат част от инициативата „Четем заедно една книга“. Доброволци ще предоставят на пътниците в автобуса малка брошура с текстове от избраната тази година книга „Рай” на Радослав Гизгинджиев.

Самият автор ще се срещне със своите читатели в библиотеката на Бургаския свободен университет. Срещата ще започне в 18 часа, а трилогията „Рай”  ще бъде представена от Тони Маркс.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!