Мариана Праматарова представя книга за чудотворствата на България

„Сакрално: Чудесата близо до нас“ е названието на новата книга на Мариана Праматарова, която тръгва към своите читатели. Литературната премиера е  включена във фестивала „С книга на плажа“ и ще се състои в неделя, 18 август, от 16.30 часа, в Експозиционен център „Флора“.

Мариана Праматарова е доктор по културно-историческо наследство. Живее и работи в Бургас. Пише поезия, публицистика и проза.   В книгата „Сакрално: Чудесата близо до нас“ са представени православни манастири и светци, места с чудодейни мощи, лечебни води и чудотворни икони, които се намират близо до нас – в България, Гърция, Румъния, Северна Македония, Турция и на Балканите. Повечето от описаните места и светци са свързани с българската история, култура и православна традиция, но има и такива, които са непознати на широката публика и  се нуждаят от повече гласност. В този смисъл книгата има познавателно значение и информативен характер. Подходяща е за всички, които се интересуват от туризъм, поклоннически пътувания, история, култура, и които с вяра пристъпват светите места за да потърсят подкрепа в трудни моменти и благодат в щастието си, защото: „Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите и ще ви бъде дадено“. (Марк 11:24). Вярата, надеждата и любовта са най-важните неща в живота и това не бива да забравяме никога.

На културно-историческа тематика са и други  книги от същия автор: – „Искри от вечността“, 2008 „Бургаски музи по света“, 2009  „Градове, храмове, колоси“, 2011 „Културно-историческото наследство и новите медии – трансформации и модерности“, 2015.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!