Маргарита Петкова представи най-новата си книга пред бургазлии

С подкрепата на проект „Сцена за книги и хора“ в навечерието на празника на дамите, Бургас се запозна с един кавалер: Виктор. Пред публиката в Гранд Хотел и СПА Приморец го представи едно усмихнато и забавно трио: поетесата Маргарита Петкова (автор на Виктор) и нейните верни другари Елка Стоянова и Симеон Аспарухов. На фона на Вивалди, те разказваха, споделяха, разсмиваха публиката, четоха стихове. В литературното четене участие взе и бургаската поетеса Яна Вълчева.

Повод за емоционалната и весела среща бе премиерата в Бургас на „Тъй рече Виктор“ – най-новата книга на гранд дамата на българската съвременна поезия Маргарита Петкова. Ето какво сподели „на прощаване“ с публиката, преди автографите голямата поетеса: „Това, което се случва в тази зала за мен е чест и удоволствие. Този хотел дава възможност бургазлии да се срещат с обичани хора. Това виждам тук за пръв път. Затова, искам да благодаря на организаторите. Без тях нямаше да се срещнем на толкова уютно място и да я има акустиката. Бургазлии заслужават, а ние, авторите, имаме нужда. Благодаря на всички вас, че днес сте тук. За мен това е най-големият комплимент и признание.“

Маргарита Петкова е не само ярка поетеса, но и много положителна и весела дама, публицист, преводач. Тя е царицата на любовната и женската поезия, която Елка Стоянова с обич нарича „Queen Margo.“  Стиховете й четат почти всички европейски народи, всеки на неговия си език. Автор е на песни, които всеки българин познава – „Иване“ на Богдана Карадочева, „Балкански синдром“ на Тони Димитрова, „Болката отляво“ на Васил Найденов и много други. Сред творенията й има и няколко мюзикъла. Носител е на многобройни национални и международни награди за литература. Казва, че никога не се е взимала насериозно и е безкрайно щастлив човек. И обобщава себе си с: „аз съм просто една ученичка от първия чин до прозореца вляво“. 

Срещата на Бургас с Маргарита Петкова е част от линия литературни събития „Приморец чете“ на 5-звездния бургаски Гранд.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!