Малки лазарки пяха и танцуваха в РИО на МОН- Бургас

Обичаят „лазаруване“ с участието на малчугани от ЦДГ „Златното ключе“ – Бургас бе представен днес в дом за възрастни хора „Цвета и Анка Върбанови“. След като направиха пъстър деня на старите хора, децата пресъздадоха с песни и наричания древния обичай в РИО на МОН – Бургас.  Лазарките, водени от директора на „Златното ключе“ Марияна Бойчева получиха поздравления от началника на инспектората  инж. Виолета Илиева, която благодари за оказаната чест и пожела на всички здраве, късмет и благополучие.

На предстоящите Великденски празници бе посветена и откритата в детската градина благотворителна изложба на великденски яйца, парите от която ще подпомогнат процеса по себеусъвършенстване на малчуганите в сферата на театралното и арт-изкуство. Утре лазарките ще поздравят бургазлии от ефира на сутрешния блок на телевизия „канал 0“, а малко по-късно ще гостуват в Регионалната дирекция по горите – Бургас.

В празничните великденски инициативи на ЦДГ „Златното ключе“ е включен и голям поздравителен концерт, който ще се проведе на 08.04.т.г. от 11.00 ч. в църквата „Света Богородица“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!