Маестро Димитър Иванов стана петият носител на приза „Емил Чакъров“

Актьорът Мариан Бачев направи фурор в Летния театър на закриването на Летните музикални празници

„За бургазлии и гостите на нашия град казват, че са хора със завишени критерии към изкуството. Това е така, благодарение на фестивали и събития, с ранга на „Бургаски музикални празници – Емил Чакъров“. Това каза зам.-кметът Йорданка Ананиева в последната вечер от фестивала за класическа музика, организиран от Държавна опера – Бургас и Община Бургас. Минути по-късно тя връчи почетния приз на концертмаестрото Димитър Иванов. Именитият цигулар е петият носител на емблематичната статуетка, учредена в чест на маестро Емил Чакъров.

„Емил Чакъров се нарежда до Райна Кабаиванска, Георги Калоянчев, Апостол Карамитев, до всички онези кумири на българското изкуство, които Бургас е дал на света“ – сподели от сцената на Летния театър Димитър Иванов.

При пълна зала, нестихващи аплодисменти и смях продължи последната – гала вечер от фестивала. Стотици бургазлии останаха приковани на местата си, близо четири часа въпреки лошото време. Легендарният мюзикъл на Оскар Фелцман „Лелята на Чарли“, с участието на комика Мариан Бачев надмина всички очаквания за добро настроение.

Веднага след края на постановката изгря звездата на най-новото попълнение в Държавна опера-Бургас , 24-годишният Бранимир Недков.

„Подаряваме ти часовник за да не закаъсняваш за репетиции“, каза Мариан Бачев, след като представи хориста на сцената.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!