Лятното турне на „Айрън Мен” спира в Приморско

На 16 юли /събота/ Приморско ще бъде разтърсено от четвърти кръг на Откритото Държавно първенство по силов многобой „Айрън Мен“ 2016 г. Събитието ще се проведе по покана и под патронажа на кмета на Община Приморско  д-р Димитър Германов. Турнирът, чиито старт ще бъде даден  в 19 часа, е част от кампанията „Силните срещу дрогата“.

Осем от най-силните мъже от България ще пристигнат в Приморско,  за да влязат в спор за призовите места в престижното първенство. Най-оспорвана се очаква да бъде борбата за първото място между  Кристиян Златков и младите надежди на Федерацията Тарек Щеуи и Иван Янакиев. За съжаление, травма и заболяване извади тази година от играта едни от най-силните ни атлети в момента – Явор Благоев и Иван Мрянков.

Турнирът е от изключителна важност и ще определи кой да представи България на международно първенство „Най-силен славянин“, което ще се проведе в Словакия на 5 август .

Железните атлети ще мерят сили в шест атрактивни и тежки дисциплини – „Дърпане на пожарен автомобил 18 тона“, „Фермерска разходка“, „Мъртва тяга с автомобил“, „Гигантски дъмпел-щафета“, „Кобилица – шафета“ и „Камъните на Атлас“. Най-красивите девойки ще асистират на мускулестите спортисти.

След силовия многобой ще се проведе и традиционният турнир за аматьори по Лег за най-много повдигания на 60 и 80 килограма.

„Айрън Мен“ 2016 обещава много адреналин, демонстрация на сила, забавни зрелища,  естетика и красота.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!