Любо Киров ще бъде звездата в програмата на фестивала „Есенни пасажи“ в Несебър

Един от най-уникалните гласове на българската музика с неповторимо присъствие на сцената, обичаният изпълнител Любо Киров ще бъде звездата в програмата на петото, юбилейно, издание на Фестивала за риба и други изкуства „Есенни пасажи“, което ще се проведе от 13 до 15 октомври в Несебър. Общината, домакин на събитието, е подготвила няколко дни, изпълнени с развлекателни, културни и кулинарни рибни забавления, и кани всички, които обичат морето, даровете му и изкуството във различните му форми на един вълнуващ тридневен празник. В средата на октомври,  когато есенна е най-очарователна  в един от най-красивите градове в България, фестивалът ще даде възможност да се насладите на Несебър по начин, различен от бързия ритъм на лятото и множеството туристи, опознаващи малките калдъръмени улички.

 

Началото на „Есенни пасажи“ стартира в петък, 13 октомври, с две културни прояви в Демонстрационен център на занаятите  в новата част на града  – изложба  на Сдружение „Арт Несебър 2017“  и награждаване на отличените в поетичен конкурс по случай 15 август празник на Несебър. Малко по-късно на същия ден, но в Стария Несебър на пл. „Месамбрия“ ще се изявят Фолклорна формация „Българка” при НЧ „Яна Лъскова-1905”, Танцова формация „Заря”, както и народният певец Данислав Кехайов.

По традиция акцент в съботната програма е конкурсът за най-вкусна рибена чорба, който ще събере участници и ценители на пл. „Месамбрия“. На същото място, но  в различни часове на 14 октомври Хор за стари градски песни „Блян” при НЧ „Яна Лъскова-1905”, Рок-група „Мена” при НЧ „Яна Лъскова-1905”  и поп певецът Любо Киров ще носят наслада за душата.

В зала „Сочи” в съботния ден почитателите на книгите могат да посетят  представянето на романа „Огледало за сънища” на Златина Бахова, един от финалистите в телевизионното предаване „Ръкописът“.

Фолклорна формация „Македонка” при НЧ „Яна Лъскова-1905”, Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър, и   Хор за гръцки песни „Месамбрия” при НЧ „Яна Лъскова-1905” ще  погрижат за доброто настроение през последния фестивален ден.

По традиция от сутрин до късна вечер през трите дни на фестивала гостите и местните жители могат да се насладят на рибни деликатеси, предлагани от производители и ресторантьори на площад „Месамбрия”.

 

При лоши метеорологични условия, културните събития обявени по програма на пл. „Месамбрия“, ще се проведат в салона на НЧ „Яна Лъскова-1905.

 

РИБЕН ФЕСТИВАЛ „ЕСЕННИ ПАСАЖИ” 13-15 октомври 2017

ПРОГРАМА

 

 

13 октомври 2017 г. (петък), 15.00 часа

Демонстрационен център на занаятите (стара поликлиника)

Изложба на Сдружение „Арт Несебър 2017“

Церемония по награждаване на отличените в поетичния конкурс обявен по случай

15 август празник на град Несебър

 

16.00 часа

Площад „Месамбрия”

Фолклорна формация „Българка” при НЧ „Яна Лъскова-1905”

Танцова формация „Заря”, Данислав Кехайов

 

14 октомври 2017 г. (събота), 13.00 часа

Площад „Месамбрия”

Хор за стари градски песни „Блян” при НЧ „Яна Лъскова-1905”

 

14.00 часа

Зала „Сочи”

Представяне на романа на Златина Бахова „Огледало за сънища”

 

15.00 часа

Площад „Месамбрия”

Конкурс за рибена чорба

 

16.00 часа

Площад „Месамбрия”

Рок-група „Мена” при НЧ „Яна Лъскова-1905”

 

17.00 часа

Площад „Месамбрия”

Концерт на Любо Киров

 

15 октомври 2017 г. (неделя), 13.00 часа

Площад „Месамбрия”

Фолклорна формация „Македонка” при НЧ „Яна Лъскова-1905”

Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър

Хор за гръцки песни „Месамбрия” при НЧ „Яна Лъскова-1905”

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!