Леа Коен представя последните си книги в Бургас

Известният писател и музиколог Леа Коен ще гостува в Бургас на 3 юни, за да представи последните си книги. Литературната среща ще се състои от 18 часа в залата на Организацията на евреите в България „Шалом” на ул. „Митрополит Симеон” 24.

След романите „Докато смъртта ни раздели“ , „Кратката вечност на Алма М.”, „Флориада“,  „Консорциум Alternus“, „Кандидат-президента“, „Близка връзка“,  „Преследвачът на звуци“,  „Сбогом, Брюксел“,  през  2012 г. идва документалната книга „Ти вярваш. Осем погледа върху Холокоста на Балканите“.  Тя, заедно с новелите „Търсачи на любов” и романът „Събирачът на дневници” ще бъдат представени в Бургас.

Леа Коен – писател, музиколог, дипломат и политик – е родена в София. Завършва пиано и музикознание в Българска държавна консерватория, София,  учи история на музиката в Университета в Утрехт, Холандия.  Редактор е в списание „Българска музика“, преподава във Висшия музикален институт в Пловдив,  работи като музиколог, а след това и директор на Софийска филхармония. Автор е на книги за музика и стотици статии в областта на културата, политиката и изкуството, на десетки радио и телевизионни предавания. Превежда френска есеистика, драма, проза. Към жанра на романа, където музиката отново играе съществена роля, се обръща след 1989 година. През 1999 г. написва първата си пиеса „Горчиви череши“. Била е посланик в Белгия, Люксембург, ЕС, НАТО и ЗЕС, в Швейцария и Лихтенщайн. Депутат във Великото народно събрание.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!