Край Созопол заменят предизборните страсти с футболни

Двудневен турнир по футбол организираха кандидат общинските съветници от БДЦ
Двама кандидати за общински съветници от Български демократичен център – Созопол играха в предизборния футболен турнир в с. Росен. Николай Караниколов и Павел Деспов, първи и втори в листата за общински съветници на Созопол, бяха титуляри на отборите на с. Росен и гр. Черноморец, а Павел Деспов бе и рефер на всички срещи в турнира. На 17 октомври на терена, на принципа всеки срещу всеки, премериха сили общо 36 футболисти от 6 тима – по един от Созопол, Черноморец, с.Атия, с.Равна гора и два от с.Росен. Турнирът е организиран от Български демократичен съюз – Созопол, а футболните отбори са сформирани от поддръжници и симпатизанти на партията.
Кандидатите за общински съветници от БДЦ – Созопол подариха на детския футболен отбор в с. Росен две малки футболни врати за неговите бъдещи тренировки.
„Искаме да възродим една забравена през последните години традиция, която не само повдига спотния дух в райна, но и създава единство в стремежа към по-добър живот на младите хора тук. Желанието ни е тези футболни турнири да се провеждат редовно, за което и ние ще положим усилия“, сподели водачът на листата и основен организатор на състезанието Николай Караниколов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Седмица преди местния вот предизборните страсти бяха загърбени за цели 6 часа. Турнирът се превърна в красив спортен празник . Играчите направиха ефектно шоу с красиви удари и попадения, докато агитките горещо ги аплодираха. Мощна подкрепа на футболистите оказа от трибуните народният представител от бургаски регион и съпредседател на партия БДЦ Стефан Кенов.
„Дойдох да подкрепя нашите кандидати за общински съветници и младите хора от община Созопол, които днес доказват, че по-добрият начин да изразят своята енергия и агресия е на спортното игрище. БДЦ винаги е била за развитие на масовия спорт, за да имаме по-здрави деца и по-здрава нация. На тези избори нашите общински съветници в Созопол ще бъдат център нападателите – с №9. Ще е добре повече млади хора като тях да влязат в общинските съвети на българските градове. Смятам, че нашите кандидати, през погреда на своята млада възраст, могат да помогнат с градивни и съвременни идеи за развитието на общината.“, каза Стефан Кенов
Купата на туринра с 10 точки спечели отборът на Черноморец, а само с точка след тях се нареди отборът на с. Росен.
Организаторите от БДЦ – Созопол доказват, че амбицията да превърнат този турнир в традиция е сериозна. Футболната надпревара продължава още утре. На 18 октомври от 11 часа в двора на училището в с. Черноморец същите 6 отбора отново ще премерят сили. Този път сред тях ще е и ветеранът – футболист Румен Георгиев.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!