Концерт-ревю тази сряда в Музикалното училище

Продължават изявите от инициативата на  Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” „На концерт в сряда”. Днешният спектакъл е под мотото „Вечната диктаторка” и ще предложи интригуваща емоция не само за слуха, но и за сетивата…  Главни действащи лица ще бъдат учениците от специалност „Сценичен костюм”. Те ще покажат одежди от различни епохи и краища на света. Така например чрез обединената магия на музика и костюм публиката ще може да се отправи към Египет, Индия, Япония…

Костюмите, които младите дизайнери на театрални костюми ще демонстрират, са изработени от различни материали. Ще ги видим и върху дървени 20-сантиметрови манекени. Всеки моделиер ще придружи костюма, който е изработил, с мултимедийна презентация.

Ролята на костюма е изключително важна и за актьори, и за публика, без значение дали постановката е театрална, или оперна. Защото те водят през времето, но и помагат на актьорите по-успешно да се превърнат в своите герои.

Концертът- ревю „Вечната диктаторка” ще започне в 18 часа в залата на Музикалното училище. И както всяка сряда, входът е свободен!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!