„Концерт от бисове” представя виртуозни сола от световни класици

Проект на Чавдар Вълков събира в бургаската опера Вивалди, Чайковски,  Панчо Владигеров, Рахманинов, Брамс, Монти…

„Лято” и „Зима” от Вивалди, „Руски танц” от Чайковски и „Песен” от Панчо Владигеров са само част от виртуозните сола, които ценителите на класическата музика ще могат да чуят в „Концерт от бисове”. Концертът е дело на автора на „Цигулката в киното” Чавдар Вълков и ще се състои в петък (6 февруари), от 19:00 часа, в залата на Държавна опера – Бургас.

„Мога да опиша проекта на Чавдар Вълков с три думи – музика, която пленява. Затова призовавам бургазлии  да не пропускат шанса да се насладят на най-известните класически творби. В програмата са включени и произведения от Рахманинов, Брамс, Монти и други големи имена”, каза директорът на Държавна опера – Бургас  Александър Текелиев.

Освен от красивия звук, публиката ще бъде изненадана и от декорацията на сцената, която ще пресъздава атмосферата на виенски концерт. За това ще помогнат стотиците цветя, аранжирани пред оркестъра на авансцената.

Диригент на оркестъра на Държавна опера – Бургас в „Концерт от бисове” е Йордан Дафов, солист – Чавдар Вълков – цигулка, а концертмайстор е Йордан Ковачев.

Афишът  за февруари продължава с мюзикъла „Службогонци” от Парашкев Хаджиев. Вечно актуалната комедия, пресъздадена по творбата на Иван Вазов, ще ни срещне с  колоритните образи на Боздугански, Хоров, Какавидов, г-жа Терзийска и „скромния” роднина Станчо Квасников. Всички те има една цел – да се домогнат до заветния пост. Този път в ролята на галантния Хоров гастролира тенорът Марчо Апостолов от Музикалния театър в София.

След „Службогонци”  е време за приказни герои, които ще оживеят на петък 13-ти в Поморие. Операта за деца „Снежанка и седемте джуджета” ще гостува в читалище „Просвета” в морския град на 13 февруари, от 11,00 часа.  Представлението  трябваше да се играе тази седмица, но заради обилните дъждове и наводненията бе преместено. Снежанка ще гостува и в Приморско на 27 февруари, от 11:00 часа, в читалище „Самообразование”.

На петък 13-ти публиката в Бургас ще може да съпреживее и драматичната история в „Трубадур”. Произведението на Верди ще се играе от 19:00 часа в залата на Операта.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!