Концерт на „Точка БГ“ в Несебър

В неповторимата атмосфера на средновековната църква „Йоан Кръстител“ се състоя акустичен  концерт на групата за нова градска песен „Точка БГ“.

Талантливите музиканти от години творят в един нов жанр на популярната музика – със собствени стихове, музика и изпълнение,те се опитват да докоснат  дълбините  на духа и да извисяват душата.

Публиката се наслади на изящната лиричност и мелодичност на изпълненията. Наситени с много нежност и вълнение, песните очароваха  и предизвикаха размисъл за вечните човешки ценности като вярата, любовта, достойнството.

Самите изпълнители бяха особено вдъхновени от аурата на  храма „Йоан Кръстител“и благодариха за възможността да пеят в Несебър.

До сега групата е издала пет диска и няколко стихосбирки. Първият им албум излиза през 2011 г. със заглавие „Нови градски песни“. Името на групата идва от заглавието на една от най-популярните им песни със същото заглавие, написана през 2009 г. от Пламен Сивов.

През 2012 – 2018 г. групата реализира успешни проекти с българските културни институти в Скопие, Виена, Братислава, Лондон, Варшава и Краков, където изнася концерти за българските общности. Основните концертни изяви на „Точка БГ“ в София са в Студио 5 и в SofiaLiveClub (НДК).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!