Контрабандни цигари откриха в необичаен тайник

Голямо количество контрабандни цигари в необичаен тайник на туристически автобус откриха и иззеха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново.

1 000 кутии /20 000 къса/ цигари „Ashima“ без акцизен бандерол са били укрити по цялата дължина на въздухопровода на климатичната инсталация в пътническия салон на автобуса. Разкритието изненадало дори пътниците, които били убедени, че климатикът е повреден и затова не получават свеж въздух.

Автобусът „Мерцедес“ с румънска регистрация е пътувал от Турция през България за Румъния. На МП Малко Търново шофьорът и всички пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране. Въпреки това автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, извършена съвместно със служители на Гранична полиция. При проверката в пътническия салон на автобуса, един от митническите служители засича индикации за различна плътност по въздухопровода на климатичната инсталация. След отварянето на инсталацията се установява, че вместо с въздух, тя е пълна с контрабандни цигари.

Цигарите са иззети. Срещу шофьора на автобуса, румънски гражданин с инициали S.A., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!