Конкурсът „Аз обичам Черно море“ излъчи своите победители

Община Несебър отбеляза Международния ден на Черно море с изложба от произведения на деца, участници в тазгодишния е  конкурс  „Аз обичам Черно море“.

Конкурсът е международен и се провежда за единадесета поредна година. Организатори са Община Несебър, ОДК-Несебър, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Събитието се състоя в Артиум център, където бе и награждаването на лауреатите.

Над 1000 деца от всички краища на България и чужбина участваха със свои произведения, посветени на Черно море. Те се представиха в различни жанрове – литературно творчество – поезия и проза, изобразително изкуство и фотография.

Предоставените произведения бяха оценени от компетентно жури, което излъчи победителите по предварително обявени възрастови групи.

Конкурсът е част от програмата на Община Несебър за отбелязване на 31 октомври – Международния ден на Черно море.

Целта му е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!