Колоездачи от Приморско се включиха в Международна велообиколка

Колоездачи от Приморско и тази година спазиха традицията си и се включиха в 16-тата Международна обиколка, посветена на Деня на Европа. Маршрутът, който изминаха, започва от България, преминава през Гърция и Турция и обратно до финала в Свиленград. Цялото разстояние в двете посоки е с дължина 100 км.

Станислав и Васил, заедно с бащите си Христо и Тодор Савови от Приморско се включиха във велообиколката заедно с над 500 участници от трите страни. Със своите байкове, облечени в подходяща екипировка, местните търсачи на силни усещания стартираха от сградата на Общинска администрация  в Свиленград, преминаха през граничните пунктове Орменион и Пазаркуле, за да стигнат до Одрин. Там Савови направиха едночасова почивка. Преди да поеме маршрута в обратна посока, фамилия Савови развя знамето на община Приморско в парадната обиколка през турския град и заредена с много адреналин и незабравими емоции се отправи по пътя към България. Славови се включиха и в благотворителната кампания за лечението на 9-месечната Лили от Свиленград.

За безопасността на колоездачите във всяка страна се грижиха полицейски части, бяха осигурени и пунктове за подкрепяне и време за почивка. Събитието, превърнало се в традиция, беше придружено с много музика, танци и забавления, а Савови заявиха готовност и догодина да представят морската община в Международната велообиколка.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!