Кметът на Oбщина Несебър подкрепи нова благотворителна инициатива

Мащабна благотворителна акция  под наименованието „Море от капачки за Сами” стартира в Община Несебър.Тя ще прерасне в инициатива  „Коледа за Сами и приятели”

Благородната  идея   цели да се помогне на деца със  заболявания в  лечението и рехабилитацията им.

Старт на  инициативата даде Сдружението на творците и занаятчиите . Kутии във формата на сърца,   личното  осигурени от кмета на общината Николай Димитров, бяха   поставени в различни населени места.Сърцата са израз на обществената съпричастност в усилията да се помогне, като се събират капачки, които ще се предадат на фирма, а   събраните средства ще бъдат предадени на семейства на децата с увреждания. Основен  инициатор на акцията е  Надежда Трифонова – председател на Сдружението на творците и занаятчиите в Несебър.

Своята подкрепа за каузата изрази кметът на Община Несебър Николай Димитров. В присъствието на много жители и представители на образователни, обществени и социални структури , както и кметът на  Равда, г-н Андон Бакалов , градоначалникът  увери, че тази инициатива няма да е еднократна. Тя ще се развие и ще прерасне в  активна  благотворителност  чрез  Коледния базар на общината. Кметът  призова проявите на милосърдие и щедрост да не са кампанийни , а да продължават през цялата година. Г-н Димитров увери, че такива прояви обединяват и мотивират обществото към общи усилия в хуманни каузи. 

Обзор също  се включи  в кампанията. В центъра на града бе поставена кутия с формата на сърце, в която кметът Христо Янев, много граждани и официални лица, предствители на местни организации, майки  и деца  поставиха  предварително събрани капачки. Инициативата на общината „Море от капачки за Сами”  в гр.Обзор, бе осъществена чрез   Красимира Тодорова.-.директор на Дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ и Елена Деребеева – началник на Управление „Социални грижи и услуги“,

Сърце бе поставено и в двор на сградата на Общинския център на занаятите в Несебър, където най- малките ученици също се включиха в инициативата.

Предстои сърца да се монтират в Св. Влас и в Слънчев бряг.

Акцията „Море от капачки за Сами“  стартира от месец ноември и е  за период от една година.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!