Кметът на Приморско гостува на турския си колега в Къркларели

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов гостува на колегата си Мехмед Кесимоглу в Къркларели. Срещата бе във връзка със сътрудничеството между двете училища СОУ „Н. Вапцаров” в Приморско и „Ататюрк” – Къркларели, които спечелиха проект „Добри партньори, здраво бъдеще” по програмата за трансгранично сътрудничество.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с бъдещото сътрудничество и възможностите за културен обмен между Приморско и Къркларели. Кметът Кесимоглу отправи покана за участие на фолклорния ансамбъл на техен фестивал. Партньорства по Европейски програми между Община Приморско и Кърларели също бяха сред дискутираните теми.

 Кметът на Приморско се запозна с етапа, до който е достигнало изпълнението на проекта „Добри партньори, здраво бъдеще” в училище „Ататюрк”.

И двете училища реализираха проект на обща стойност 424 835,85 евро по програма за трансгранично сътрудничество. Със спечелените средства в двора на СОУ „Н. Вапцаров” в Приморско беше изградена спортна зона, която включва игрище за футбол с изкуствена трева, комбинирано игрище за волейбол и тенис със сертифицирана настилка, както и фитнес на открито.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!