Кметът на Несебър и почетният консул на Израел изпратиха последните израелски туристи

Кметът на Несебър Николай Димитров и почетният консул на Израел в България Орлин Мандов изпратиха последните туристи. Чартърният полет бе от летище Бургас, а групата, която отпътува за Израел, се състоеше от около 160 човека.

Веднага след това кметът на Несебър и почетният консул обсъдиха доброто взаимодействие между общинската администрация, турооператорите и посолството на Израел. Орлин Мандов изказа задоволството си от съвместната работа с общинската власт и полицията. Той подчерта навременните мерки и отзоваването по най-различни проблеми на туристите и изрази увереност, че ползотворно сътрудничеството ще продължи и занапред.

Кметът Николай Димитров отбеляза, че тази година се е увеличил ръстът на израелските туристи, въпреки атентата на летището в Бургас. Той изтъкна фактът, че община Несебър посреща най-много чуждестранни туристи в България и че  местната власт сътрудничи на всички инстанции, посолства, туроператори и др., за да може туристите, пребиваващи на територията на Несебър, да бъдат спокойни и да останат с прекрасни спомени от хилядолетния морски град.

На срещата бяха обсъдени и някои нови идеи за следващата година от  сферата на културата, образованието, изкуството, туризма, икономическото сътрудничество и др. Обсъдено бе и побратимяването на Несебър с израелския град Ейлат,  чрез любезното посредничество на израелския посланик и почетния консул на Израел в Бургас.

Град Ейлат е разположен в най-южната част на Израел, в пустинята Негев, на тясната израелска крайбрежна ивица на Червено море. Подобно на Несебър, той е притегателен туристически център за хора от цял свят с множество възможности за отдих и релакс.

Ако побратимяването между двете морски перли Несебър и Ейлат стане факт, това ще е поредното полезно и ползотворно сътрудничество.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!