Кметът на Несебър инспектира строежа на входа за града

Проектът предвижда да се изградят две платна с широчина по 7 метра в двете посоки и разделителна ивица между тях

Кметът на община Несебър Николай Димитров инспектира на място строително-монтажните дейности по реконструкцията и разширението на пътна връзка от първокласен път I-9/E-87/ (вход на гр.Несебър) до кръгово кръстовище гр.Несебър – к.к.Слънчев бряг. Проектът предвижда изграждане на две платна с широчина по 7 метра в двете посоки и разделителна ивица между тях. Пътят е собственост на община Несебър и се финансира от нейния бюджет.
Предвижда се изграждането на две кръгови кръстовища на подходите към ж.к.”Черно море” и тези по ЗРП КК „Слънчев бряг-запад” с цел повишаване безопасността на движението. До момента е изградено едното от тях. По втория пътен възел се работи усилено.
Кръговите кръстовища се изграждат с цел облекчаване на ляво завиващите и понижаване на скоростта по главната входно-изходна артерия за гр. Несебър и к.к. Слънчев бряг. Дясното платно се изгражда в трасето на съществуващия път, а разделителната ивица и лявото платно ще са изцяло нови. Ще се поставят тротоари от двете страни, ще се изгради велоалея от страната на дясното платно, а разделителната ивица ще бъде озеленена.
„Разширението ще създаде комфорт на шофиране в градска среда, ще облекчи трафика през туристическия сезон, а не на последно място ще направи новия квартал на Несебър „Черно море“ по-достъпен и с по-добри комуникации за гражданите, живеещи там“, каза кметът Николай Димитров. Той припомни, че дори в условията на криза, в която се намира цялата страна, местната администрация залага и спазва програми, част от концепцията за обновяване и разширяване на инфраструктурата на общината. Това от своя страна води освен до положителна промяна във визията на града и до създаване на условия за привличане на повече инвеститори в района.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!