Кметът на Несебър връчи лично дипломите на зрелостници

Кметът на Несебър Николай Димитров лично връчи на зрелостните от СОУ „Любен Каравелов“ дипломите им за средно образование, като малко преди това им пожела да следват мечтите си, да бъдат упорити и всеотдайни, и да не забравят, че човек се учи през целия си живот. Директорката на училището – Тодорка Желязкова, не пропусна да сподели с градоначалника добрите резултати, които са постигнали дванадесетокласниците при матурите. Тя разказа, че 41 зрелостници от СОУ ”Любен Каравелов” – Несебър, са се явили на задължителната матура по български език и литература, а средната оценка от нея е много добър 4.756. Обобщените резултати от матурите за 12 клас показват, че тази оценка нарежда несебърското училище на седмо място сред 49-те училища в област Бургас.
Директорката разказа още, че на държавния зрелостен изпит по философски цикъл СОУ”Любен Каравелов”-Несебър, е на първо място в областта с успех мн. добър 5.35, постигнат от Деница Контева, която беше сред зрелостниците, получили своята диплома от кмета. Тодорка Желязкова похвали учениците Иван Атанасов и Кристиян Попов, които на матурата по биология и здравно образование постигат отличен 5.75, с което класират училището на престижното второ място в Бургаска област. Тези резултати и резултатите от матурите по английски език, руски език, география и икономика от държавните зрелостни изпити нареждат несебърското училище сред водещите учебни заведения в Бургаска област.
Кметът на Несебър Николай Димитров, който също е възпитаник на СОУ „Любен Каравелов“ научи, че някои от зрелостниците вече са приети във висши училища, където ще продължат образованието си. Единият от тях- Даниел Петков, ще учи в Химикотехнологичен и Металургичен университет в София, специалност „Инженерна химия“ с немски език, а другият бъдещ студент – Дейвид Петков, ще надгражда знанията си в университет в Лондон.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!