Кметът и новите общински съветници положиха клетва за новия мандат

Севдалина Турманова стана председател на Общинския съвет

На първата сесия на новия Общински съвет, която се състоя в зала „Георги Баев“ на КЦ „Морско казино“ кметът Димитър Николов и новите петдесет и един общински съветници на Бургас положиха своите клетви за новия мандат. На сесията се проведе и гласуване за нов председател на общинския съвет- избрана бе Севдалина Турманова.

Областният управител Вълчо Чолаков откри първата сесия на Общинския съвет с призив: „Общински съветник не е титла или медал на ревера, а отговорност и възможност да направите нещо добро за града ви. Направете го! И само от вас и действията ви зависи бургазлии да ви припознаят като хора, които ще оправдаят доверието им. Водете се от писаните закони, но и от закона на човечността, морала и етиката“.

Новият-„стар“ кмет на града Димитър Николов произнесе клетвените думи за четвърти път:„Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите и да работя за тяхното благоденстие“.С това той официално встъпи отново в длъжност. Димитър Николов благодари на всичкии бургазлии, които са му гласували доверие и заяви, че ще обединява хората и ще бъде кмет на всички, независимо от партийните им пристрастия. „Имам идеите, проектите и самочувствието да искам още повече за Бургас. На многобройните срещи, които проведох не само в последния месец, но и през цялата година, поискахте от мен благоустрояването да навлезе още по-масово в комплексите и кварталите на общината, за да стигне до всеки дом. Поискахте повече икономика, идустриални зони, повече работни места. Поискахте инвестиции, здравеопазване, образование, повече социални грижи. Повече възможности за спорт, повече зеленина и нови парко-места. Вие написахте моята програма за новия мандат и аз съм длъжен да я изпълнявам“, заяви кметът.

След Димитър Николов положиха клетва и всички общински съветници.

Сесията продължи с гласуване за нов председател на общинския съвет. След като всички общински съветници направиха своя избор между двамата кандидати за председател – Севдалина Турманова от ГЕРБ и Иво Баев от „Демократична България“, с мнозинство от 36 гласа бе избрана Севдалина Турманова. Тя благодари на всички съветници за техния избор и призова: „Нека нашето знаме се казва Бургас, а посоката да бъде неговия успех!“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!