Кметът Германов откри новоизграденото футболно игрище в Китен

Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов и кметът на Китен Атанас Петров прерязаха лентата на първия етап от новоизграденото футболно игрище в Китен. На събитието присъстваха и зам. кмета Милчо Милев, главният архитект Петко Гечев, секретарят на Общината Мария Георгиева и общинските съветници Захарина Неделчева и Борислав Киров.

Инвестираните средства от общинския бюджет за този проект са на стойност 120 000 лева.

photo 5(2)3853265dfКметовете, заедно с деца от местното училище и детска градина откриха модерното спортно съоръжение. Всички присъстващи бяха поздравени от двамата градоначалници, а на децата се падна честа да изпробват новото спортното съоръжение. То е с размери на 20/40 м, оградено с 5,5 м телена ограда. Настилката на терена е последно поколение изкуствена трева, което го прави многофункционално. Освен за футбол, игрището  може да бъде използвано и за хандбални срещи. Спортното съоръжение е снабдено с осветление, което позволява да бъде използвано и през тъмната част на деня.

Кметът Германов изрази готовност скоро да започне и втория етап на проекта за изграждането на спортен комплекс. Освен новоизграденото футболното игрище, той ще има две зали за тенис на маса, съблекални, душове, тоалетни и фитнес на открито. Предвижда се и изграждането на тенис корт.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!