Кметовете на Несебър и Обзор почетоха Международния ден на хората с увреждания

Град Обзор отбеляза Международният ден на хората с увреждания – 3 декември. За своите членове едноименното сдружение в града организира празник, който бе уважен и от кмета на община Несебър – Николай Димитров и колегата му Христо Янев – кмет на гр.Обзор.

Двамата градоначалници отправиха пожелания за дълъг живот и здраве към всички присъстващи. Кметът на Несебър подчерта, че общината ще продължава да отделя средства за облекчаване ежедневието и нуждите на хората с увреждания и да се грижи за тяхната по-добра социална реализация.

От своя страна, председателят на сдружението Цанка Георгиева благодари на присъстващите за това, че са ги уважили в техния ден, както и за хубавите подаръци. Тя също поздрави всички членове на дружеството. „Тази година се навършват 25 години от създаването на Съюза на инвалидите в България и този път 3 декември е повод да се съберем и да празнуваме. Всички заслужават уважение и равен старт, а хората с проблеми са хора с голям кураж и отстояват правото си на достоен живот, въпреки че съдбата ги е лишила от част от тяхното здраве“, каза в словото си тя..

 „Продължават да се отпускат помощи за онкоболни, операции и скъпо струващи консумативи. Дружеството на инвалидите в Обзор винаги е подкрепяно, както от общинската, така и от местната власт. Община Несебър ежегодно отпуска добра субсидия, благодарение на която си позволяваме гостуване, обмяна на опит с колеги от други селища и т.н. Благодарим както на община Несебър, така и на кметство Обзор за подкрепата и помощта.“, допълни Цанка Георгиева.

Международният ден на хората с увреждания се отбелязва на 3 декември и е обявен през 1992 г. от Генералната асамблея на ООН. Държавите, които членуват в ООН и международните организации са призовани да честват Деня на хората с увреждания и да провеждат постоянни мероприятия за тяхното интегрирането в обществото.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!