Кметовете на Несебър и Обзор дадоха старт за изграждане на екопътека

Обектът ще бъде изграден в местност „Седлото“ в землището на гр. Обзор, като финансирането е изцяло от Програмата за развитие на рибарските области на ЕС

Кметът на община Несебър Николай Димитров, заедно с кмета на гр.Обзор Христо Янев дадоха официален старт за изграждане на екопътека в местността „Седлото”. Двамата градоначалници си партнираха в първата копка на обекта, който е финансиран по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“, a община Несебър е бенефициент.

Екопътека „Калето”  ще бъде изградена в местността „Седлото“ в землището на гр.Обзор. Тя ще започне от края на ул. „Струма“ и ще продължи до крепостта „Калето“. Общата дължина на екопътеката е около 2275 л.м. По протежението й ще бъдат поставени дървен парапет, пейки и маси, дървени люлки, кошчета за отпадъци, мостове, указателни и информационни табели, дървени стъпала и беседки, рекламен билборд, ел. инсталация и LED осветителни тела.

Целите на проекта са подобряване качеството на живот, облагородяване на терените, разположени в непосредствена близост до морето, увеличаване на възможностите за развлечения чрез предлагане на алтернативни форми на туризъм, както и възможности за създаване на нови туристически продукти от рибарската общност в Обзор.

След като направиха първата копка, двамата градоначалници прерязаха и лентата на обновения временен Пенсионерски клуб в гр.Обзор, където хората от третата възраст ще се събират, за да споделят своите делници и празници. Тържествения момент бе последван делова част, при която бяха обсъдени някои актуални въпроси, поставени от възрастните хора.

Клубът на пенсионера за кратко ще се помещава в сградата на Пощенската станция, като специално отреденото помещение за целта е ремонтирано, обзаведено и снабдено с климатик  от кметство Обзор и община Несебър.

Пенсионерският клуб доскоро се помещаваше срещу сградата на  кметството, където в момента се изпълнява проект за изграждане на нов модерен културен център, по който бенефициент е местното читалище „Изгрев“, а общинската администрация оказа огромно съдействие проектът да стане факт. Кметовете Николай Димитров и Христо Янев инспектираха обекта,  чиито пусков срок е догодина. Те установиха, че работата върви с бързи темпове и до момента всичко се развива по план.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!