Кметовете на Несебър и Обзор дадоха старт на два проекта с местно значение

Кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на гр. Обзор Христо Янев направиха първа копка на мини игрище за футбол. Обектът ще се намира на свободния терен северно от съществуващия стадион в Обзор. Финансирането на проекта е изцяло с европейски средства по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“. Предвижда се изграждане на футболно игрище с размери 22/42м., писта за бягане и скок на дължина, осветление, трибуни, висока ограда.

След символичния старт на бъдещото спортно съоръжение двамата градоначалници направиха още една първа копка – на битово-фекална канализация за поземлени имоти в кв.51, където е ситуирана и ОДЗ „Обзорче“. Проектът ще се финансира от бюджета на община Несебър.Първа копка на мини футболно игрище 3

Въпреки условията на криза в страната, община Несебър и Общинския съвет продължават политиката на изграждане на инфраструктурни проекти с местно значение, подчерта в словото си несебърският кмет. Той изрази задоволство, че работи с толкова социално ангажиран и активен кмет като Христо Янев, който от своя страна благодари за подкрепата, която общинската администрация оказва на Обзор. Канализацията ще бъде готова преди старта на активния летен сезон, увери Христо Янев.IMG_5267 copy

Сред присъстващите на официалния старт на обектите бяха заместник-кметът на община Несебър Лазар Япаджиев, футболният доайен и дългогодишен треньор на местния отбор „Черноморски спортист“ Вълко Атанасов, много жители на града.

Новите придобивки ще са още една крачка в подобряване условията на живот и почивка на населението в Обзор. Припомняме, че в края на миналата година там стартира още един проект, финансиран по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“ –  „Изграждане на екопътека „Калето“. Екопътеката ще бъде изградена в местността „Седлото“ в землището на гр. Обзор. В града бе обновено помещението на временния пенсионерски клуб – освежено, ремонтирано, обзаведено и снабдено с климатик от кметство Обзор и община Несебър. В момента в Обзор се строи и читалищен културен център, който се очаква да отвори врати тази година.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!