Клубът по спортни танци “Несебър” стана на 10 години

Клубът по спортни танци „Несебър“ отбеляза своята 10- годишнина с пищен концерт. На сцената на амфитеатъра в Стария Несебър се изявиха днешните звезди на спортните танци на града. Горящи в пламъка на музиката и ритъма, те плениха и вдъхновиха многобройната публика.

Историята на клуба започва с изключителната подкрепа и съдействие на община Несебър и на  общинския съветник Венелин Ташев, който пръв подава ръка на тази чудесна идея.

През месец август 2009 година многократните финалисти на републикански, държавни и международни турнири, състезатели по спортни танци с най-висок международен клас, Никола Абрашев и Деница Кузлова, създават Клуб по спортни танци „Несебър“, който за много кратко време се утвърждава като един от водещите в класациите на републиканските турнири.

След 10 години неуморна работа, през школата са преминали обучение над 500 деца и младежи, а колекцията от купи и медали се увеличава след всяка тяхна поява на дансинга.

Още от самото начало възпитаници на Клуба по спортни танци „Несебър“ участват активно както във всички важни събития от спортния и културен живот на града, така също и в популярни телевизионни предавания.

През годините до днес най-високото отличие на Община Несебър за спортни постижения “Спортист на годината“ са получили състезателите: Самуил Лечев, Филип Кершер, Дейвид Йовчев, София Коларова, Кристияна Щерионова.

През 2013г., по идея на треньора Никола Абрашев и с активното съдействие на община Несебър, клубът за първи път става домакин на турнир от купата на Република България. В ежегодната надпревара се представят двойки от най-добрите клубове от цялата страна. Тази година бе отбелязан рекорд от 300 танцови двойки участници. Турнирът се радва на голям зрителски интерес и се счита за една от емблемите в спортния календар на град Несебър.

През 2013г. основателят на Клуба, Никола Абрашев е избран за вицепрезидент на БФСТ. С неговото име, както и с тези на треньорите Милена Петрова, Теодор Янев, Мария Апостолова, Явор Вълчев и Олга Абрашева, са свързани успехите на едни от най-добрите състезатели на Република България в последните години.

В историята на Клуба остават записани със златни букви имената на плеяда от двойки – шампиони, вицешампиони и призьори от Републикански и международни турнири, Европейски и Световни Купи и първенства. Не могат да бъдат изброени имената на всички, но и до днес във витрината на Клуба стоят отличията завоювани от:

Антоан Лямов, Анна-Никол Антонова, Теодора Коцева, Иван Кронев, Кристиян Диамандиев, Станислав Иванов, Иван Петров, Тодор Тодоров, Никола Петров, Надя Янева, София Коларова, Любомира Тодорова, Григория Николова, Лорета Добрева, Силвана Янева, Йоана Хаджиева …

Филип Кершер и Кристияна Щерионова са първата двойка на клуба, достигнала най-висок международен състезателен клас.

Състезателите от КСТ „Несебър“ са взели участие в повече от 1000 национални и международни турнири.

Съставът на Клуба към днешна дата наброява 30 двойки.

Шампионският път се продължава от новата генерация.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!