Киновечери и изложби в Дни на руската култура в Бургас

Въздействаща изложба ще събере почитатели и ценители на изкуството на 10 август /понеделник/ от 20.00 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“. Експозицията, която обединява три интригуващи теми – „Блокадата на Ленинград“, „Женското лице на войната“ и „Фестивална Москва“, ще даде официално начало на инициативата „Дни на руската култура в Бургас“. Това е шестнадесетото издание на проявата – утвърдена традиция, превърнала се в неразделна част от културния живот на града.

Всички събития от програмата на Дни на Руската култура в Бургас са с вход свободен и са организирани от Община Бургас, съвместно с Почетното консулство на Руската федерация в Бургас.

Акцент в програмата са четирите последователни кино вечери, който ще предложат на бургазлии и гостите на града интересни филмови заглавия, сред които базираният на действителни събития „Решение за ликвидиране“ от 2018 година с режисьор Александър Аравинна, „Ерата на първите“ от 2017 година, с режисъор Дмитрий Кисельов. Публиката ще се наслади още на вечно вълнуващата история за „Анна Каренина, история Вронски“ от 2017 година , с режисьор Карен Шахназаров, и военната драма от 2015 година „Битката за Севастопол“, на режисъора Сергей Мокрицкий. Всички прожекции са с начален час – 21.00 часа, открита сцена „Охлюва“.

В афиша са включени и интересни музикални изненади.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!