КЗП открива временни приемни по морето

За предстоящия летен туристически сезон Комисията за защита на потребителите /КЗП/ ще открие временни приемни по курортните крайбрежни селища. Това съобщи на брифинг в София председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Комисията ще извършва превантивни проверки в средствата за подслон и местата за настаняване, както в заведенията за хранене и развлечения. Инспекциите ще бъдат за наличие на категоризация на обектите и за съответствие на предоставяните от тях услуги с дадената им категория. Маргаритов посочи, че вече са констатирани случаи на засягане правото на информираност на потребителите от оператори, предоставящи на туристически продукт. Той подчерта и това, че има засилен контрол върху дейността на туроператорите, както в посока договорите и общите условия към тях да бъдат изчистени от неравноправни клаузи, така и относно представянето и предоставянето на услугата да става при ясни за потребителите условия.

Акцент при проверките през активния летен сезон ще бъде безопасността на атракционите и аквапарковете.

От началото на юни предстои да заработят приемни на КЗП на открито в големите градове и курортни комплекси по Черноморието. Това ще даде възможност на туристите да получат консултация или да подадат сигнал за нарушение в близост до мястото, където почиват. Точните адреси на приемните ще бъдат обявени допълнително.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!