Кастинг за млади актьори правят в Центъра за развитие и подкрепа на талантливи деца

Центърът за развитие и подкрепа на талантливи деца в град Бургас представя най – новия си авторски проект по актьорско майсторство „Homo ludens – Играещият човек“. Той ще се ръководи от изтъкнатият български режисьор, поет, драматург и педагог Симеон Димитров.

Кои ще бъдат актьорите в школата на маестро Димитров ще бъде решено чрез кастинг, който ще се проведе на 19 септември от 10.00 ч.

Подборът е за деца и младежи от 6 до 20 годишна възраст, изкушени от театралното изкуство. Кандидатите трябва да подготвят по един материал по личен избор – стихотворение, басня, откъс от приказка или разказ. Записването за кастинга е до 18 септември на телефони 0887/201033 или 0882723760.

„За успеха на едно начинание най-важната съставка е отличният екип. За нас е чест и привилегия да приветстваме в голямото семейство на Център за млади таланти и известния режисьор, поет, драматург и почетен гражданин на Бургас – Симеон Димитров. Изключително щастливи сме, че той откликна на специалната ни покана за сътрудничество в навечерието на 10-годишнината от създаването на центъра. Впечатлени сме не само от приноса му за развитието на бургаския културен живот и брилянтните му постановки, но и от отличния му педагогически подход и постиженията му в работата с млади хора. Обучението в проекта има много ползи за участниците, дори когато не са решили да се занимават с театър в бъдеще. Заниманията разширяват общата култура на децата и младите хора, развиват творческото мислене, стимулират интереса към четенето и литературата, намаляват напрежението при представяне пред публика, развиват комуникативни и лидерски умения, учат на работа в екип и наред с още много ползи, осмислят свободното време“, споделя Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, основател на Център за млади таланти.

Проектът „Homo ludens – Играещият човек“ е предназначен за работа с талантливи и любознателни деца, които проявяват интерес към сферата на театралното изкуство, киноизкуството и медийните изкуства. Той представлява една уникалната възможност за всички бургаски деца да се докоснат до големия талант на Симеон Димитров.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!