Карнавал на биоразнообразието събира бургаски деца на „Охлюва”

Карнавал на биоразнообразието ще събере на една сцена най-малките жители на Бургас, облечени в костюми на животни и растения за пети пореден път. Децата от бургаските детски градини ще дефилират на откритата лятна сцена „Охлюва“ в Морската градина на 29 май 2015 г. (петък) от 17.00 часа.

Организатор на събитието е Българска фондация „Биоразнообразие”, в партньорство с Община Бургас, РИОСВ Бургас и Победа АД. Целта е да се създаде празник на природозащитниците,  на който участниците да разкажат кой вид растение или животно представят и какво знаят за него.

Организаторите се надяват и тази година в празника да се включат много деца, които да научат за интересните обитатели на езерата около Бургас,  тъй като 2015 е посветена на Атанасовско езеро.  Темата на карнавала е „Лагуната Атанасовско езеро и нейните необикновени обитатели“.

Очаква се сред костюмите да има разнообразни птици, растения, земноводни, бозайници, риби, насекоми… За най-сполучливите маски ще има награди. Организаторите са подготвили и вкусни лакомства за всички.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!