Каратеки от Приморско с нови отличия от Национално първенство

Станимир Киров ще представя България в Суис Опън Шампионат в Швейцария

Каратеките от спортен клуб „Аригато” – Приморско завоюваха два златни и един бронзов медал от Националното първенство по карате Шинкиокушин за деца до 12 години /кадети и кадетки/ – кумите. Около 170 участника от 21 клуба от цялата страна взеха участие в престижния карате турнир в Шумен.

Каратеките от Приморско за пореден път се представиха великолепно. Станимир Киров показа резултата от своя талант и труд, като се изкачи на челното място в турнира и се завърна с купа, медал и грамота.
Той бе отличен и като „най-техничен състезател”. Това спечели доверието на треньорския екип, който го определи да бъде в състава, който ще представи България на Суис Опън Шампионат на 2 май в Швейцария.

Първо място завоюва и Росица Филипова, а Мариела Георгиева се окичи с бронза. Малко не достигна за медал на Сияна Генчева, но състезателката получи покана от „Българска национална федерация по карате” за участие в Националния отбор.

Публиката имаше възможността да наблюдава високия боен дух и добрата физическа подготовка на каратеките от спортен клуб „Аригато”-Приморско. Техен треньор е световния вицешампион за студенти и двукратен медалист от европейско първенство Лъчезар Димитров, който е възпитаник на сенсей Христо Терзиев.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!