Каратеки от Приморско със сребърен и бронзов медал от Национален турнир

Двама получиха покана за Националния отбор

Каратеките от спортен клуб „Аригото” – Приморско се завърнаха с медали от от Националния турнир за купа „Пазарджик”. В състезанието се включиха над 200 участника от цялата страна. За призовите места се надпреварваха деца до 10, до 12 и до 14-годишна възраст, сред които едни от най-добре обучените каратеки на приморския клуб „Аригато”.
Малко не достигна на Сияна Генчева да грабне първото място в надпреварата за деца до 14 год. възраст и това я нареди на почетното второ място със сребърен медал. Бронзът в категория до 12 години взе Росица Филипова, а техническа грешка остави без медал един от безспорните таланти на клуба Станимир Киров. Именно той и Сияна Генчева са състезателите от спортен клуб „Аригато”, които са получили покана от „Българска национална федерация по карате” за участие в Националния отбор.
„Сияна и Станимир са едни от най-добрите ни състезатели, които през годините са носили много отличия и радост за клуба ни. И двамата притежават качества на национални състезатели и сме убедени, че ще пожънат успех и зад граница, където е и следващото им състезание”, убедени са от треньорското ръководство на „Аригато”.

Спортен клуб „Аригато” е регистриран в началото на 2012 г. като в момента се обучават три пъти седмично над 15 деца. Треньор е световния вицешампион за студенти и двукратен медалист от европейско първенство Лъчезар Димитров, който е възпитаник на сенсей Христо Тезиев.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!