Кандидатът за депутат от БСП лява България Емил Георгиев предложи на Лукойл партньорство по екологични проекти

Впечатлени сме от последователната политика по опазване на околната среда на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД, заяви при посещението си във фирмата кандитатът за народен представител от Коалиция „БСП лява България” за 2-ри МИР-Бургас Емил Георгиев – председател на  партия ПК „Екогласност”. В разговор с Росен Григоров – директор по персонала и административните въпроси на нефтената компания той предложи подкрепа при обсъждането на екологични проблеми и екологични проекти.

Емил Георгиев подчерта, че „Екогласност” неотменно отстоява опазването на околната среда да е свързано с по-добрите условия за живот на хората.

Реализираме мащабна инвестиционна програма в размер на 1,5 милиарда долара, каза Росен Григоров. Фирмата не само ликвидира стари екологични щети, но и чрез изграждането на нови модерни технологии изпреварва определените от ЕК срокове за въвеждане на новите екологични стандарти в нефтопреработвателната промишленост. Той допълни, че чрез цялостната си мениджърска и социална политика фирмата стимулира реалния пазар на труда, като създава конкуренция и предпоставки за висок професионализъм.

Дори представители на ЕК бяха впечатлени от уникалното за Европа депо за отпадъци, сподели главният еколог на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД Николай Новачев. Нестандартното решение давало гаранции за 120 години живот на депото.

Лидерът на „Екогласност” приветства факта, че с инвестиционни решения са вложени 600 млн. долара за изграждане на обекти с чисто екологично предназначение. Това силно повишавало нейната конкурентноспособност.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!