Кампания „Спри, дай път на пешеходец“ започва в Бургас

БНР Бургас стартира кампания  „Спри, дай път на пешеходец“.  Със  стикери радиото призовава шофьорите в града за толерантност към пешеходците. Статистиката показва, че най-честите инциденти в морския град, са свързани с инциденти на пешеходни пътеки. Затова и стартира инициативата „Спри! Дай път на пешеходец!“. Тя е продължение на кампанията на общественото радио за безопасност на пътя, която стартира през месец август.

Днес, 20 ноември, когато се отбелязва денят без жертви на пътя, младежи ще раздават стикерите с надпис „Спри! Давам път на пешеходец!“ на три кръстовища в града. Първата точка е ситуирана на кръстовището на улиците „Христо Ботев“ и „Левски“ в посока ж.п. гара Бургас, втората – на кръстовището до подземната улица в посока Билковата аптека, а третата между две от ключовите училища „Ал. Г. Коджакафалията“ и Гимназията за романски езици, разположени на ул. „Стефан Стамболов“. Целта е повече шофьори да залепят посланието на задните си стъкла и да бъдат толерантни към пресичащите на пешеходни пътеки. Кампанията се посвещава на децата загинали при Пътнотранспортни произшествия.

Заедно със служители на КАТ „Пътна полиция“ Бургас следващия месец екип на радиото ще посети и всички ученици в града, за да може посланието за безопасност на пешеходците да достигне до повече млади хора.

Партньори на кампанията са ОД на МВР Бургас, Община Бургас, Съюз на българските автомобилисти в Бургас, Български младежки червен кръст, Общински младежки клуб „J.J.Cool A“ и авторът на стикерите Юлиан Арнаудов. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!