Кампанията „Направи си снимка“ тръгна от Слънчев бряг

Британският посланик Ема Хопкинс, британският консул Саймън Тъкър и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева официално откриха кампанията „Take Your Pic” (в превод „Направете си снимка”) в Слънчев бряг. Кампанията се провежда от водещи британски туроператори, местни партньори и британското посолство с цел да повлияе на поведението на младите британци, почиващи в курорта през лятото.

Кампанията „Take Your Pic” се провежда в социалните мрежи Twitter@TYPSunnyBeach и Tumblr hellotakeyourpic.tumblr.com от 2 юни 2015 г. и ще продължи до средата на м. септември 2015 г. Наред с България, кампанията се провежда и в Испания, Гърция и Кипър.

Кампанията представя няколко типични за младите туристи ситуации и ги провокира да изберат между #holidaywin (в превод „хубава ваканция”) или #holidayfail (в превод „провалена ваканция”). Ситуациите #holidaywin могат да включват забавления с приятели и приятни преживявания, докато #holidayfail показват резултатите от безотговорното поведение, като например хоспитализиране след злоупотреба с алкохол.

Кампанията „Take Your Pic” припомня, че необмислените решения костват на младите британски туристи пропиляно време и средства. Тя цели да увеличи броя на #holidaywins и да накара младежите да осъзнаят, че решенията им могат да доведат до приятна почивка или до неприятни изживявания. Например загубата на паспорт може лесно да бъде предотвратена, докато замяната на загубени или откраднати документи отнема време и средства.

Социалните медии, в които кампанията се провежда –@TYPSunnyBeach и #TakeYourPic Tumblr – също така дават практични съвети относно обмяната на валута, получаването на медицинска помощ, застраховката за пътуване, отговорното поведение, както и опазването на личните документи и ценни вещи.

Кампанията ангажира младите туристи и чрез рекламни материали, като гривни, постери и селфи стикове. Местните партньори на посолството в Слънчев бряг помагат с разпространението на материалите.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!