Йордан Атанасов споделя „пясъчни видения” в Бургас

Йордан Атанасов представя най-новата си книга в Бургас. Тя носи заглавие „Пясъчни видения“ и съдържа 15 разказа и новели и 15 пътеписа. Специално за представянето й пристига Владимир Шумелов – писател и литературен критик, редактор на алманах „Света гора” – Велико Търново.

Йордан Атанасове  е писател, поет, журналист, редактор на вестник „Литературен глас” – Стара Загора. Автор е на 12 стихосбирки и на романа „Хамовото семе“ – 2011. Съставител е на две антологии: „Поетични гласове – Стара Загора“ – 2004 и „Поетични гласове – Драганово“ – 2005.

В Бургас е гостувал многократно. Поредната му среща с бургаските приятели на литературата е днес, 6 юли, от 18 часа в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”.

Разказите в „Пясъчни видения“са от по-ново време, след демократичните промени. В тях става дума за съдбите на обикновените хора така наречените строители на социализма, подлагани на тормоз и унижения, хора загубили здравето си по затворите и строителните обекти на страната, но запазили човешкото у себе си. На много места в разказите преобладава „чистата любов“, както и еротични моменти от съдбите на героите, нещо естествено за младите хора. Пътеписите са писани и публикувани от 80-те години на миналия век до наши дни. В своите пътувания в страната и извън България Атанасов описва впечатленията си и живота на хората в днешна Европа.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!