Инициатива на УНИЦЕФ предизвиква фотографите

УНИЦЕФ България стартира инициатива „УНИЦЕФ Фоторепортери“ по повод 25 години от подписването на Конвенцията за правата на детето (20 ноември 1989 г.).
„УНИЦЕФ Фоторепортери“ цели да популяризира правата на детето сред широката общественост, като чрез снимки, направени от деца и възрастни (любители фотографи и професионалисти), се покаже живота на децата в България през призмата на техните права.
Инициативата е разделена на два основни етапа.
В първия етап, който стартира на 29 септември и ще приключи на 24 октомври, деца и хора от различни възрасти ще могат да изпращат авторски снимки, представящи живота на децата и техните права. Изпращането става чрез специално създадена онлайн платформа на инициативата www.unicef.bg/reporteri. В края на първи етап ще бъдат избрани 50 снимки, които ще бъдат включени в пътуваща изложба.
Вторият етап от кампанията ще стартира на 5-6 ноември, когато изложбата ще бъде официално представена в няколко български града и придружена от допълнителни активности, отбелязващи годишнината от подписването на Конвенцията за правата на детето.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!