Израелският посланик впечатлен от облагородената визия на Несебър

Израелският посланик Шаул Камиса Раз, който бе на посещение при своя приятел – кмета Николай Димитров, сподели, че е изключително впечатлен от новата, освежена и облагородена визия на община Несебър. Негово Превъзходителство, който бе заедно с Орлин Мандов, почетният консул на Израел в Бургас, не пропусна да изкаже своята благодарност за добрия синхрон на работа между общината и полицията. Посланикът изрази задоволство, че с всяка изминала година проблемите с израелски туристи на територията на най-голямата туристическа агломерация намаляват.

По време на срещата, бяха обсъдени и идеи за съвместни културни събития, както и развитието на отношенията между Несебър и израелския град Ейлат. Още от миналата година, със съдействието на  посланик Шаул Камиса Раз, между кмета на община Несебър и  неговия колега от известния курорт на Червено море – Ейлат, тече активна кореспонденция с цел постигане на сътрудничество в сферата на търговско-икономическите, научно-техническите и хуманитарно-културните отношения.  В тази връзка, градоначалникът  и Негово Превъзходителство обсъдиха и евентуално посещението на кмета на Ейлат още тази година в Несебър, като начална стъпка за развитието на едно бъдещо сътрудничество и създаване на взаимоотношения между двата морски града.

Припомняме ви, че Несебър е общината, която откри сезона още на 2 април тази година, когато  посрещна първите израелски туристи със специален ритуал на летище Бургас в присъствието на  почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!