Измамници се възползваха от лековерието на четирима пенсионери само за ден

Въпреки многократно отправяните предупреждения за повишено внимание, случаите на  измами с пенсионери не секват. Само за ден  по познатата класическа схема „пострадал роднина” са се подвели двама, а по също изпитания метод за участие в телевизионна игра – други двама  граждани. Потърпевшите във всичките случаи са пенсионери.

На 7 април около 12.35 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 70- годишна жена от бл. 13 в к-с «Зорница» за това, че със съпруга й станали жертва на телефонна измама по класическия механизъм «операция на близък в болница «Пирогов» за сумата от 3 000 лв., която предали на непознат мъж, дошъл на домашния им адрес.

На същата дата в Районно управление «Полиция» – Сунгурларе е получено съобщение от 79- годишна жена от с. Вълчин, общ. Сунгурларе за това, че е станала жертва на телефонна измама по класическата схема «животоспасяваща операция на близък роднина» за сумата от 600 лв., която предала на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес.

Около 13.30 ч. вчера във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 85- годишен бургазлия от бл. 16 в ж.к. «Славейков» за това, че около 10.15 ч. на същата дата от пощенски клон в комплекса взел пенсията си и тази на съпругата си / в общ размер 1 067 лева/, като прибрал парите в портмоне. На път за дома, пенсионерът седнал на пейка пред блока, когато го заговорили двама непознати мъже, единия от които се представил за сръбски гражданин, а другия започнал да му задава въпроси свързани с професията му и размера на пенсията, която получава. В хода на разговора  двамата му показали портмоне, пълно с банкноти и го помолили да им обмени малко евро в български левове. Бургазлията отказал, но единия от мъжете грабнал портмонето от ръката му, извадил парите и му го върнал обратно заедно с един часовник, след което непознатите се разделили и си тръгнали в различни посоки.

Също вчера около 17.30 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 75- годишен бургазлия от бл. 27 в ж.к. «Славейков» за това, че час по-рано в района до Бургаския свободен университет е спрян от двама непознати мъже, които го заблудили, че ще участва в телевизионна игра, поради което мъжът изтеглил сумата от 900 лева от банков клон и дал парите на единия от непознатите.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!