Изложба на надарени деца в Несебър

Днес в Артиум център в Несебър бе открита изложба от рисунки на ученици от СУ „Любен Каравелов“. Тя е посветена на Първа пролет  и е изпълнена с жизненост, настроение, детска наивност и много талант.

Събитието бе открито от Златин Чаушев началник на отдел „Несебър – Световно наследство“, който приветства присъстващите и малките художници с пролетния празник. Той подчерта, че съзидателния творчески копнеж, пресъздаващ живописно своите емоции, развива децата както личностно, така и интелектуално.

Сред желаещите да се насладят на прекрасните рисунки на малките художници и да подкрепят труда им присъстваха представители на общинската администрация, преподаватели, сред които и директорката на СУ „Л.Каравелов” – г-жа Тодорка Желязкова и родители. Прекрасна палитра от пролетни цветове и настроения радваше посетителите. В изложбата участваха над 50 деца от първи до девети клас с общо 62 творби.

Община Несебър, вярна на мотото „Децата са  нашето бъдеще” редовно организира изяви за младите таланти. За израстването и развитието им общината полага  грижи, поддържайки различни школи и центрове, организирайки редица мероприятия като фестивали, концерти, различни състезания и много други, които стимулират изграждането и развитието на творческия потенциал и разнородните таланти сред децата.

Изложбата, която днес отвори врати може да бъде видяна до 29 март, всеки ден от 11:00 до 14:00 часа. Тепърва предстоят още много такива инициативи, които ще радват не само малките творци, а и всички жители на Общината.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!