Изложба на майстори- бродирачи откриха в читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”

Изложбата „Цветно вълшебство” събра отново майстори на бродерията.  Това е традиционна инициатива на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”  в  ж.к. „Меден рудник”, която се организира  всяка пролет от 2003 год. насам. Изложбата е единствена по рода си за Бургас и всеки запленен от изкуството на гоблена я очаква с нетърпение.

През 16-те си издания изложбата се радва на голяма популярност и посещение. Участниците са на различна възраст. В годините освен жени са участвали мъже и деца. Изложените гоблени изобилстват от сюжети – библейски, пейзажни, натюрморти, лица и животни. Има и абстрактни.

bty

В тазгодишното издание участници са 22 майстори на бродерията с 48 гоблена. Много от тях получиха отличия по различни показатели.

В категорията за най-прецизна изработка подаръци получиха Атанаска Димитрова с гоблена „Дъждовна вечер”, Милена Сарева за „Зимен пейзаж” и  Зоя Георгиева за „Ръченицата”; в категория за най-добра визия – Янита Мавродиева  за „Възкресение”, Галина Янкова за „Лазарка” и Яна Стоянова за „Исус и Апостолите” ; в категорията за най-оригинален сюжет – Пепа Милева за „Летен букет”, Цвета Христова за „Идването на зимата”, Диана Хамбарлиева за „Волни коне”, Светлана Петрова „Цветен пазар”, Иванка Псарянова  за „Танц с лебеди”

Спомоществователи на изложбата са дългогодишните партньори и приятели на читалището Милена Нецова, собственик и издател на списание „Галерия бродерия”   и Лиляна Димитрова от магазин „Дъга .

Милена Нецова предостави разнообразни и интересни подаръци за дамите – нови оригинални комплекти гоблени от каталога на „Милена стил” и списания «Галерия бродерия», а Лиляна Димитрова зарадва дамите с ваучери .

Изложбата ще бъде отворена всеки ден от 9,00 до 18,00 часа до 5 април. Тя е подредена в читалище «Св. св. Кирил и Методий 1985», ж.к. Меден рудник, бл. 25, партер.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!