Изложбата „СимБиотично“ започва да разказва за Атанасовско езеро днес

От днес до 13 май в Морската гара на Пристанище Бургас ще бъде представена интерактивната изложба за Атанасовско езеро, която носи необичайното име „СимБиотично“ и разказва за връзките и взаимоотношенията между обитателите и средата, за езерото и човека, за климата и за заплахите, които стават все по-сериозни и реални.
Изложбата е продукт и от симбиозата между самите автори – архитекти, дизайнер и еколог, които няколко месеца търсиха най-добрата и вълнуваща форма, за да представят връзките в езерото, по начин, който да е забавен, но и да провокира към мислене и активна гражданска позиция.
На тази изложба няма да видите обичайните красиви фотоси или табла с напоителен текст и обяснения. Напротив чрез забавни илюстрации ще научите какво е било езерото в миналото и как се е променило, как се получава солта в басейните, кой живее и царува в Атанасовско езеро и т.н.
Малки и големи ще могат да се забавляват с птичия копир, да строят валове, диги и бохори и да сглобят пъзелите с основните заплахи за птиците.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!