Излезе нов албум на Ники Атанасов с български хитове

Три от песните  в „Хайде да се влюбим”  са с бургаско участие

Почитателите на Ники Атанасов – невероятният интерпретатор на Владимир Висоцки имат повод за радост –новият му български албум вече е факт!  Официално той ще тръгне към своите слушатели на 9 януари. „Хайде да се влюбим” е названието на албума, който авторът, заедно с групата си  „Ники и приятели“ ще представи в столичния ресторант „Рубаят” /НДК/.  Начало на срещата с почитатели и приятели  е18.30 часа, а входът е свободен.

„Хайде да се влюбим“ е третият български албум на талантливият бард.Той включва 12 песни, композирани специално за него от Венцислав Станев. Пет от тях са по стихове на Георги Константинов, а три – по творби на Асен Йорданов и Недялко Йорданов, както подсказва и названието на албума. Известният поет с китара Гриша Трифонов е автор на текста „С една китара и почти без багаж“, който Ники определя като „биографичен“.

„Почти полунощ е и денят ми започва…“, се казва в песента, а за мен това е „голата истина“: тогава започва предаването „Нощен хоризонт“, на което от 17 г. съм един от водещите. Направих и кавър на любима моя песен от репертоара на Васко Кръпката: „Няма връщане назад“. Заедно с Венци сътворихме и една песен по най-известното стихотворение на Сергей Есенин „Ты меня не любишь не жалеешь“,като направихме и вариант на български, по превод на Недялко Йорданов”, споделя Ники Атанасов.

Niki AtanasovАлбумът е много различен от всичко, което музикантът е записвал до този момент.

„Първоначалната ми идея беше всички песни да са в стил „Ритъм енд Блус“, но следвайки внушенията и настроенията на стиховете, които би в класическа блус схема”, уточнява певецът.

Веднага след премиерата на „Хайде да се влюбим“ Ники Атанасов започва студийна работа с Венци Станев по следващ албум, който категорично ще бъде изцяло блусарски!  А на рождения ден на Владимир Висоцки – 25 януари в големия салон на НАТФИЗ  българският му „двойник” ще изнесе самостоятелен концерт, включващ най-популярните и обичани песни на великия руски бард.

Ники Атанасов е роден е в София, завършил е „Журналистика“ в СУ“ Св. Климент Охридски“. Започва да свири на китара като ученик в осми клас, по-късно сформира кварталната рок-група „Синовете на кръглата луна“, която има кратък, но изпълнен с емоции път. По чиста случайност започва да пее руски песни. Заради дрезгавата нотка в гласа му е наричан българският Висоцки. 

Има десетки концерти в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Русе и в други градове на страната. Гастролирал е в Гърция, Кипър и Република Македония. 

Има издадени  три албума с популярни руски романси:  „Мурка“,  „Поручик Галицин“ и „Русская водка“. 

Първият му български албум „Мъжът на 50“ е  с 12 песни на Стефан Димитров.   Вторият му албум „Да става каквото ще” (2011 г.)  включва песни на Стефан Диомов, Стефан Димитров,  Румен Спасов, Димитър Гетов, Константин Бахаров и др.

Ники Атанасов е водил популярните предавания „Дарик наздравици“ в „Дарик радио“ и близо 10 години – „Ники и приятели“ и „Неделен клуб „Хоризонт“  в програма „Хоризонт“ на БНР. Сега е един от водещите на „Нощен хоризонт“.


 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!