Изградиха още една станция за безплатно зареждане на електромобили в Бургас

Още една безплатна зарядна станция за електромобили заработи в Бургас. Тя се намира на паркинга на спортния комплекс Парк „Арена ОЗК“. Съоръжението е осигурено от eCars (https://shop.elektromobili.bg/) по инициатива на Община Бургас. Това е част от нейната последователна политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт. В Бургас станции за безплатно зареждане могат да се ползват още в открития общински паркинг на ул. „Гурко“ и в подземния до Операта, а електрическите автомобили паркират безплатно в градската синя зона.

Новата зарядна станция е eCars IDA с мощност 22 кВт. Зареждането през нея става много бързо. Може да се използва от чисти електромобили и хибриди.

Спортен комплекс Парк „Арена ОЗК“ за кратко време се превърна в едно от най-притегателните места в Бургас. Зарядната станция обогатява палитрата от услуги, които се предлагат там:

– Покрит плувен басейн;

– Футболно игрище;

– Открити тенис кортове;

– Фитнес зала;

– Сауна;

– Парна баня;

– Кафене;

– Детска площадка;

– Наземен паркинг с капацитет 167 паркоместа и 4 за автобуси.

Плувният  басейн е с олимпийски размери 25 на 50 м., дълбочина от 2 до 3 м. и с максимален капацитет 100 човека/час. Съоръжението е предназначено за целогодишно ползване, с капацитет на трибуните 1 200 седящи места. Основните спортове, които могат да се практикуват в него, са плуване, водна топка и синхронно плуване. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!